dinsdag 17 februari 2009

Collega gezocht...

... met gespecialiseerde kennis van het bestuursrecht.

In de rubriek De Praktijk in de Nieuwsbrief Asiel- en Vluchtelingenrecht van deze maand [NAV 2009/1 pagina 38 ev] koketteert de Zwolse vreemdelingenrechter mr J.F.M.J. Bouwman met zijn eigen bestuursrechtelijke onbenul van vóór 1 april 2001 - op zijn bureau nam Het Groene Boekje van de Nederlandse taal een prominentere plaats in dan de de T&C versie van de Algemene wet bestuursrecht - en wijt hij ons voortdurende bestuursrechtelijke onbenul aan de omstandigheid dat wij - veelal werkend op kleine kantoren - geen in het bestuursrecht gespecialiseerde collega's hebben op wie we terug kunnen vallen.

Vandaar!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

is het niet een feit dat velen van ons nog altijd denken : " het kan toch niet zo zijn dat ...." ? daarmee kan die arme rechter toch niet uit de voeten ! laten we blij zij met elkaar (om bij wijze van uitzondering met de MP te spreken) en nog beter bestuursrechtelijk ons werk doen !

Bert Brands zei

Helemaal eens met wat anoniem zegt. Het wordt mede daarom hoog tijd voor een herstart van de Haagse werkgroep vreemdelingenrecht. In Leiden is in mei 2009 een eerste bijeenkomst geweest voor de vreemdelingrechtadvocaten van Hollands-Midden.

John Bouwman geeft ook in zijn cursussen bij OSR er regelmatig blijk van dat hij door bestuursrecherlijke grenzen gebonden is, al is hij het ook echt wel eens oneens met bijv. een Raad van State-uitspraak.En als advocaten dan iets niet aanvoeren waar hij ambtshalve niet over mag oordelen, is dat een gemiste kans.

Een reactie posten